search

MFP amana preluarea activitatii de solutionare a contestatiilor de la ANAF

MFP (Ministerul Finantelor Publice) amana pana la 1 octombrie 2021 preluarea activitatii de solutionare a contestatiilor de la ANAF, potrivit unui proiect de OUG publicat pe site-ul institutiei.  
 
Prin Legea 295/2020 s-a stabilit ca aceste contestatii "se solutioneaza de catre structura specializata de solutionare a contestatiilor din cadrul Ministerului Finantelor Publice" incepand cu 21 iunie 2021. Insa MFP doreste sa amane acest termen pana in toamna acestui an.
 
"Termenele prevazute la art. II – Dispozitii tranzitorii, punctul 9 si la  art. III - Dispozitii finale din Legea nr. 295/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, precum si aprobarea unor masuri fiscal-bugetare, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I,  nr. 1266 din 21 decembrie 2020, se proroga pana la data de 1 octombrie 2021.", se arata in proiectul de OUG al MFP.
 
Activitatea de solutionare a contestatiilor formulate impotriva titlurilor de creanta, precum si a altor acte administrativ-fiscale emise de organul central fiscal este desfasurata prin structuri organizate atat la nivelul aparatul propriu al Agentiei, cat si la nivelul directiilor generale regionale ale finantelor publice si Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili.
 


Noutati contabile 1711663200
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice